pondělí 29. srpna 2016

Filmové léto aneb 2 měsíce do kina za 40 kaček

Všechny vás zdravím z naprosto totálně rozpálený kanceláře. Úplně se bojím vůbec zjišťovat kolik tu máme stupňů a jelikož jsem se včera vrátila z krásně chladných Helsinek, je ten teplotní šok o to horší :D. Už pro vás připravuju článek právě z návštěvy nádherného severu, ale než se k tomu dostanu, mám pro vás tip, jak se zchladit jinak. Pokud vám tahle vedra vadí stejně jako mně, není lepšího způsobu, jak trochu vychladnout, než zajít do kina. Nejenom, že se neupečete ve vlastní šťávě, ale taky se kulturně vzděláte a navíc celkem dost ušetříte.


Zdroj: http://www.biocentral.cz/cz/udalost/hradecke-filmove-leto-207
Pokud jste z Prahy, Brna nebo Hradce Králové, určitě jste už slyšeli o tzv. filmovém létě. Jedná se o akci, kdy vybraná kina promítají filmy za 40 Kč. Jde o filmy, které jsou novinkami uplynulé sezóny, takže pokud jste je prošvihli, můžete se na ně jít kouknout právě během července a srpna za tuhle krásnou cenu. V Hradci se promítá v Bio Centrál, v Brně ve Scale, v Praze se o akci dělila dvě kina - v červenci Bio Oko, v srpnu kino Aero. Promítání začíná v 17:30 nebo v 18:00 a nevím jak v jiných městech, ale v Hradci je o to celkem dost zájem. Na film zajdou i lidi, který by prostě za normální cenu nepřišli. Popravdě i já kolikrát právě čekám na léto, protože film bych vidět chtěla, ale zase ne natolik, abych za něj dala plnou cenu.


Já jsem těch filmů bohužel letos moc nestihla. Je to hlavně tím, že jsem si nemohla vybrat, na co bych šla. I tak jsem nakonec zašla na Dánskou dívku, Polednici a Zbrusu nový zákon. Všechno jsem stihla v červenci, protože teďka v srpnu jsem už hodně mimo Hradec. O filmech se rozepisovat nebudu, můžete si je rozkliknout a podívat se, o čem vlastně jsou, ale shrnula bych to asi takto: Dánská dívka mě naprosto dostala a taky jsem si pobrečela, Polednice byla celkem dobrá česká lekačka a Zbrusu nový zákon perfektní nová francouzská komedie. Zrovna Polednice je přesně ten film, na který bych za normálních okolností ani nešla, ale za 40 Kč jsem tomu dala šanci.

Filmové léto probíhá do 31.8., takže máte ještě 2 dny na to se kouknout, co promítají zrovna u vás a pokud je vám vedro, tak myslím máte o program postaráno. Pokud to nestihnete, budete mít šanci se zúčastnit opět příští rok. Akce se opakuje každé letní prázdniny :)

Mějte se krásně a neroztečte se!

Váš Andreják

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...