pátek 2. září 2016

Podzim pomalu startuje aneb jak jsem si užila srpen 2016

Johohoooo, konečně začíná moje nejoblíbenější období roku. Babí léto a podzim byly vymyšlený pro nás milovníky ranních mlh, deštivých dnů, barevnýho listí, čajů, kaštanů, knížek a teplých svetrů. Než se k tomu podzimění ale pořádně dopracujeme, shrneme si nejdřív srpen.
Vzhledem k tomu, jak probíhal červenec, tak jsem se trochu bála, že ani v srpnu nebudu mít vlastně moc o čem psát. To jsem ale ještě netušila, co si pro mě přichystá konec tohoto druhého prázdninového měsíce a že nakonec těch zážitků budu mít vlastně víc než dost. Celkově bych shrnula srpen jako mnohem akčnější prázdninový měsíc. Hlavně jsem hodně cestovala a pořádně si to taky užívala. Nebudeme chodit kolem horké kaše a jdeme na to!

Východy slunce v práci :)

Děčín <3
  • Disneyland - čím jiným začít než cestováním :) V srpnu jsme koupili letenky a zamluvili hotel v Paříži, kam se chystáme ještě s kamarádkou a jejím přítelem v listopadu. Disneyland je můj velký sen a neuvěřitelně se těším.
  • Dovolená České Švýcarsko - naprosto jsem se zamilovala do Děčína a celého okolí na severu Čech. První článek z téhle minidovolené jsem už zveřejnila a najdete ho tady.
  • Dovolená Helsinky - aneb sever je prostě nejkrásnější! Když jsme s kolegyní byly předloni ve Stockholmu, tak se nám tam zalíbilo natolik, že jsme si slíbily, že spolu nakonec procestujem i další hlavní města severní Evropy. Letos jsme se dostaly právě do Helsinek a pomalu plánujem další dovolenou v Kodani :D Článek již brzy!
  • Postup v plnění restů - na toto téma chystám samostatný článek, ale můžu prozradit, že pár bodů se mi splnit podařilo :) Celý seznam restů najdete tady.
  • Výlet na chalupu a houbaření s mamkou - jednu sobotu jsme se vydaly s mamkou na houby, kde jsme dokonce i něco našly (neuvěřitelný! :D), cestou zpět jsme se stavily za babičkou na chalupě a celkově to byl hrozně fajn den.
  • Pivo s kolegama z práce - po dlouhé době jsme se vydali na společné posezení po práci. Domů jsem se pak prošla pěšky a totálně jsem si vyčistila hlavu.
  • Dostihy - díky volným vstupenkám z práce jsem se s kolegyní mohla zúčastnit 3. kvalifikace na Velkou Pardubickou. Nikdy v životě jsem na žádné takové akci nebyla a musím říct, že to teda byl zážitek. Pěkně jsme se na to oblíkly a i když klobouk jsme už sehnat nestihly, tak i přesto jsme tam byly jedny z těch líp oblečených :)
  • Stala jsem se tetou! Co k tomu víc dodat :D Jakubova ségra má malýho Míšu :))
  • Začala jsem se starat o svoje penzijko a životní pojistku - konečně jsem sehnala normálního finančního poradce, měla s nim asi 4 schůzky, chtěla jsem si zvýšit příspěvek na penzijko a místo toho...
  • ....jsem dostala výpověď v práci :D ... takže ze všeho zase sešlo a mně začla od včerejška běžet 2měsíční výpovědní lhůta. Naštěstí mám normálně nárok na odstupný, takže to vlastně zas až taková tragédie není a já díky tomu začínám plánovat nejlepší Vánoce, který jsem kdy zažila!
Koupila jsem si úžasný muffinový pero, bombácký disneyovský samolepky a přečetla dvě knížky :/ :D


Na houbách a u babičky


Malá ochutnávka Helsinek


Ještě jsem nestihla pořádně vstřebat zážitky ze srpna a už se to na mě valí hned od začátku září znovu :D Zítra například jedem do Brna na výstavu trabantů. Jestli to takhle půjde dál (jakože půjde, protože jsme třeba ještě nebyli ani na pořádný dovolený :D), tak se četnost přispívání na blog asi moc nezvýší, ale ty zážitky za to stojí!


Krásný víkend a snad opět brzy na čtenou.

Váš Andreják
     

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...