pátek 14. října 2016

Autumn Book Wishlist 2016

Víte, co se blíží? Bude se to konat 17.-23.10. a jmenuje se to slevy OnaDnes. Pro mě to znamená jedinou slevu a to 20 % v knihkupectví Kanzelsberger. Při té příležitosti jsem se rozhodla vám ukázat svůj podzimní knižní wishlist. Všechny knihy si samozřejmě opět nekoupím, ale ráda bych jako vždy tak 2 až 3 domů donesla. No a jelikož se Vánoce pomalu ale jistě blížej, jsou tam i nějaké knihy právě se zimní tématikou, nebo aspoň se zimním názvem :D (johohoooo).
17.10. je už v pondělí, takže nebudeme dlouho otálet a jdeme rovnou na to:


Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender - splněno
Anotace: Rodina Rouxova má pošetilou lásku ve vínku, což nevěští nic dobrého pro její nejmladší členku, Avu Lavender. Ava – skoro ve všech ohledech normální dívka – se narodila s křídly. Ve snaze pochopit tuto svou zvláštnost a s rostoucí touhou zapadnout mezi své vrstevníky se šestnáctiletá Ava odváží do světa, naprosto nepřipravená na to, co ji může čekat, a naivní vůči zvráceným pohnutkám ostatních lidí. Lidí, jako je třeba zbožný Nathaniel Sorrows, který si Avu splete s andělem a jehož posedlost dívkou s křídly vygraduje v noci oslav letního slunovratu. Tu noc se nebe roztrhne, vzduchem se mezi poletujícím peřím řinou provazce vod a osud Avy i její rodiny nabírá na ničivé kadenci.

Zdroj: http://www.cooboo.cz/storage/images/800x600/3778.jpg

Město snících knih - splněno
Anotace: Když zemře kmotr mladého básníka Hildegunsta z Mýtotesu, nezanechá svému chráněnci o mnoho více než jeden manuskritpt. Ten ale je tak bezchybný, že Mýtotes neodolá a musí odhalit tajemství jeho původu. Stopa vede do Knížkova, města snících knih. Když do něj hrdina vstoupí, je to jakoby otevřel dveře gigantického knihkupectví. Jakmile se octne v drápech tohoto po knihách šílícího města, je stahován stále hlouběji do bludiště světa, ve kterém čtení ještě znamená nebezpečí, kde bezohlední lovci knih lační po bibliofilských pokladech, kde řádí knížáci a vládne tajemný král stínu. Walter Moers nás unáší do kouzelné říše literatury, kde čtení je posledním dobrodružstvím, kde knihy člověka nejen napínavě zabaví, ale dokáží také dohnat k šílenství nebo zabít.

Zdroj: http://www.databazeknih.cz/images_books/14_/141027/big_mesto-snicich-knih-yWf-141027.jpg

Pod sněhem
Anotace: Zdánlivě běžná situace: Tři sestry nasedají jednoho zimního dne do auta a vyrážejí k rodičům na oslavu narozenin svého otce. Blanka se dvěma dcerami, miminem a psem, Olina se synem a tabletem, Kristýna s kocovinou. V jednom autě se však spolu s nimi ocitají i jejich životní příběhy, vzpomínky na dětství, nenaplněné sny a frustrace a sedmimístné Volvo XC se tak už po několika kilometrech jízdy mění v napěchovaný papiňák, který každou chvíli hrozí výbuchem. A to ještě žádná ze sester netuší, že další drama je čeká v domě rodičů.

V rodinných vztazích a na první pohled obyčejných událostech dokáže Soukupová zachytit otisky spletitých osudů, dávných zážitků a frustrací s takovou bravurou, že před čtenářem vyvstávají jako jedinečná životní dramata. Autorčin typický způsob vyprávění s předstíranou ledabylostí a neokázale podtrhuje autenticitu příběhu a vtahuje do něj čtenáře natolik, že se sám stává jedním z pasažérů auta jedoucího na rodinnou oslavu.


Zdroj: https://obalky.kosmas.cz/ArticleCovers/202177_big.jpg

Smrtná zima - splněno
Anotace: V imaginárním světě připomínajícím středověk žije v osadě uprostřed tajemných lesů patnáctiletá Emmeline. Puritánská komunita dodržuje přísná pravidla, která mají ochránit její členy před nebezpečím pocházejícím z okolních hvozdů. Emmeline ví, že vydat se mimo osadu je přísně zakázané, avšak stromy v lese jí cosi šeptají a táhnou ji na zapovězenou cestu. Když zůstane tady, čeká ji manželství, o které nestojí, a život vedle kluka, jehož nemůže mít. Ale venku? Malmaci číhá a zima se blíží...

Zdroj: http://www.databazeknih.cz/images_books/24_/248281/big_smrtna-zima-248281.jpg

Literární spolek Laury Sněžné - splněno
Anotace: Představte si Lynchův Twin Peaks zasazený do Finska. A představte si Dostojevského Zločin a trest, v němž Soňa Marmeladová zastřelí Raskolnikova. Zní to absurdně? Román, který vám dokáže, že i Skandinávie má svůj magický realismus, zavádí čtenáře do městečka Zaječín, kde se dějí divné věci nejen s lidmi, ale i s knihami.
Všechno začíná, když se mladá učitelka literatury Ella Milanová vrátí do svého rodiště a objeví tam zvláštní knižní svazek, který jí vyrazí dech. V místní knihovně se vydá po stopě záhadných událostí... a brzy narazí na uzavřené společenství literátů, založené oslavovanou Laurou Sněžnou, na pravidla podivné Hry a také na nadpřirozené úkazy. Podaří se jí odhalit, co se ve skutečnosti stalo s desátým členem literárního spolku, a rozplést pavučinu všeprostupující fikce?

Zdroj: https://obalky.kosmas.cz/ArticleCovers/202606_big.jpg

Hned v pondělí bych se ráda vypravila na lov, ale mám ten den zrovna dost nabouchanej schůzkama, tak nevim nevim, jestli ještě tohle někam namáčknu. Jinak zítra s Marge startujeme naše první společné čtení. Budeme číst tohle, tak se k nám klidně můžete přidat :) V pondělí mám pohovor na brigádu do Levných knih a do středy budu dovolenkovat, tak snad vám i něco sepíšu.

Zatím vám přeju krásný víkend!

Váš Andreják

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...