středa 9. listopadu 2016

První týden bez práce

Včera to byl přesně týden, co jsem se byla zaevidovat na Úřadu práce. Byl to hodně zvláštní pocit, jelikož jsem tam skončila po 3,5 letech, kdy jsem v kuse pracovala. Popravdě ale teďka vůbec nelituju toho, že to dopadlo, jak to dopadlo. Sice jsem doma teprve pár dní, ale užívám si to parádně. Rozjezd mé nezaměstnanosti byl takovej pomalej, protože jsem si říkala, že budu hlavně odpočívat a nebudu nikam hnát, budu se válet a tak. Prostě vypnout! Hodně jsem se věnovala blogu, chodila do přírody, četla si a vyloženě si užívala, že můžu vstávat až v 7:30. Dlouho jsem to ale nevydržela v poklidném tempu, takže nakonec jsem za ten den vždycky stihla tolik věcí, že jsem večer jenom koukala. Teďka už brigádničim, takže zase pomalu začínám žít normálním pracovním tempem, i když to nebude naštěstí tak zběsilý jako dřív.


Co jsem teda vlastně za ten první týden stihla?

1.listopadu:
Zaevidování na ÚP - koukala jsem, jak to tentokrát rychle odsejpalo. Je vidět, že je nízká nezaměstnanost, takže jsem během hodinky a půl byla venku se všema formulářema, skočila jsem si ještě na pojišťovnu a začala mi svoboda :D
Nákupy vánočních dárků - využila jsem toho na shánění vánočních dárků, babička si k Vánocům přeje keramickou formu na velikonočního beránka, takže jsem lítala po HK a sháněla. Bohužel marně.
Dva napsané články - doma jsem stihla napsat dva články a jsem z toho fakt nadšená, kolik mám najednou času na blog a že můžu přispívat pravidelně.
Večeře s Kubíkem v restauraci - ve čtyři jsem si vyzvedla Kubu v práci a šli jsme do mojí oblíbený čínský restaurace na Velkém náměstí :)
Večerní čtení - moc jsem toho přečíst nestihla, ale je to super pocit, když se večer nemusíte stresovat a v klidu si v posteli čtete.

Knížka, se kterou trávím první listopadový týden :)

2.listopadu:
Opět shánění vánočních dárků  - ráno jsem začala mojí oblíbenou činností. Kvůli beránkovi jsem ještě zajela do jednoho obchodu, kde by mi ho teoreticky mohli objednat, pokud dodavatel bude beránka mít na skladě. Takže teďka čekám na telefonát :D
Nakoupen vánoční balicí papír - když už jsem byla ve městě, tak jsem rovnou zašla do oblíbeného papírnictví a koupila vánoční papír, kterej můžete vidět na fotkách níž. Je nádhernej!
Doladění brigády - Levné knihy byly hned za rohem papírnictví, takže jsem si ještě rovnou vyřešila věci k nástupu, převzala rozpis směn atd.
Nákup potravin - a rovnou skočila na nákup, doma nic a chtěla jsem vařit večeři.
Nafocení a napsání článků - opět jsem se věnovala blogu, z čehož mám největší radost
2hodinová procházka - a odpoledne vyrazila ven. Vznikly nádherný fotky, který si ale nechám na shrnující listopadový článek :)
Vaření večeře - u nás není zvykem mít teplé večeře, protože máme normálně obědy v práci (teda už jenom Kuba :D), takže večerní vaření je pro mě výjimkou a tentokrát jsem si to docela užila :)
Večerní čtení - opět jsem odpadla při čtení - paráda!

Malá ukázka z procházky :) Fotek mám asi milion, bylo úžasný sluníčko :)


3.listopadu:
Návštěva mamky - ráno jsem odstartovala návštěvou mamky. Konečně jsem se tam dostala jinak než naprosto vyřízená po práci a celkově jsem tenhle týden využívala na různé návštěvy (viz níže), na které normálně není nejen čas ale i nálada. Mamka navíc měla odpolední, takže jsem mohla přijet takhle ráno. Za 14 dní se tam chystám znova.
Úklid ložnice - tohle už bylo dost nutný udělat. Na nočních stolcích i různě po ložnici bylo takovejch různejch serepetiček, že sem se na to už nemohla dívat. Proběhl generální úklid :D
Práce na novém deníku - po úklidu nastal čas na relax. Deník si většinou vyzdobuju různejma výstřižkama z časopisů, kalendářů atd., takže jsem nějakej čas trávila právě touhle činností.
Hodinová procházka - ven se snažím chodit pravidelně. Když už nestíhám procházku, tak aspoň do práce nebo z práce jdu nějakou část cesty pěšky. Teďka je konečně čas na úplně obyčejné procházky.
Nákupy a kafe s kamarádkou - a taky jsem měla KONEČNĚ čas se sejít s bývalou kolegyní jinak než v práci. Šly jsme jí vybírat oblečení na veletrh, kde dělá hostesku, a pak to zakempily v úžasné Hradecké kavárně. Pokud jste z HK a máte rádi kvalitní kafe, čokolády a zákusky, tak tady je to pecka.
Večerní čtení - tohle je už klasika :))


4.listopadu:
Napsání článku - první ráno strávené v posteli :)
Uklizená koupelna - dlouho jsem to ale nevydržela a musela jít uklidit ten bordel v koupelně. Od tý doby, co máme kocoura, tak se holt musí uklízet opravdu pravidelně. Rovnou jsem umyla i umyvadlo a vanu.
Vyluxovaný byt - a když už jsem byl v tom uklízení, tak jsem přejela celej byt vysavačem.
Vypraná várka prádla - a vyprala prádlo :D hlavně takový ty koberečky do koupelny že jo :D
Návštěva ségry a venčení psů - ten den bylo pěkný počasí, takže odpoledne jsem vyrazila za ségrou. Každý rok se snažíme fotit tématické fotky podle ročních období. Bohužel poslední dobou jsme na to dost kašlaly, tak máme teďka aspoň pár podzimních. Snad ty zimní už vyjdou.
Cestou domů jsem se ještě stavila pro žrádlo Čendovi :D
Večerní čtení - není co dodat.

Ségra už povýšila na dva psy, tak jsme si aspoň zápozovali :D
5.listopadu:
Nákup na farmářském trhu - jednou za 14 dní nám víkend začíná výpravou na farmářské trhy. Tentokrát jsme si nakoupila opravdu na celé dva dny. K obědu jsme měli tolstolobika, pak králíka a v pondělí ještě dělal Kuba vývar.
Vyprané záclony a závěsy z obýváku + jedna várka prádla - praní záclon a závěsů byla další věc, do který se mi vůbec nechtělo a odkládala jsem to fakt dlouho. Teďka jak mám víc energie, tak mi to nevadí, takže jsem sobotu strávila den praním a věšením záclon a závěsů z obýváku (máme tak celkem dost oken :D).
Odpolední čtení - a jelikož je víkend, tak jsem zbytek odpoledne už jenom pročetla a věnovala se svým věcem :)

6.listopadu:
Umytí lednice - úžasnej start neděle :D aneb další činnost, kterou jsem odkládala asi tak sto let. Už to bylo fakt nezbytný, takže zatímco Kuba pekl králíka, tak já drhla lednici.
Balení dárků - a mezitím, co se stále pekl králík, tak jsem stihla i zabalit dárky pod strom. Tuhle činnost naprosto zbožňuju, zvlášť když mám nádhernej balicí papír :)
Úklid kuchyně po Kubově vaření - máme to doma rozdělené tak, že Kuba vaří a já uklízím. Vaření fakt nemám ráda, takže radši jdu vydrhnout záchod, než abych stála u plotny.
Skládání prádla - všechno, co jsem si v týdnu vyprala, tak jsem si musela i složit a nedělní odpoledne k tomu bylo jak dělaný.
Odpolední čtení - samozřejmě jsem i chvilku relaxovala, takže jsem si zase přečetla pár stran v knížce.
Příprava na první den na brigádě  - musela jsem si umýt vlasy, přípravit speciální oblečení (např. červené tričko, dlouhé kalhoty, tenisky) a výpis z TR, fotku, svačinu a pití.

Jak jsem balila dárky :)
7.listopadu:
Nástup na brigádu - tak jsem se konečně dočkala. HURÁ! První den byl super a asi takhle nějak bych si to představovala, že by to mělo být. Od rána jsem byla na kase, což je asi moje nejoblíbenější činnost. Najednou bylo 14:30 a já šla domů. Konečně jsem jednou z práce neodcházela úplně vyflusaná a vyloženě nadšená. Jo, tohle mě bude bavit :)
Nákup - absolutně jsem neměla problém zajít na nákup do přeplněného Tesca. Normálně, kdybych šla z práce a viděla v obchodě tohleto, tak jsem tak vytočená, že mě to do večera nepřejde. Tentokrát mi to ale bylo úplně jedno :D
Porozhlídnutí se po nabídkách práce - doma jsem koukla na nabídky pracovních portálů, jestli náhodou nepřibylo něco nového a začala vážně uvažovat nad tím, že bych v obchodě na nějakou dobu zakotvila. Třeba zase na rok.
Odpolední a večerní čtení- než přijel Kuba z práce, tak jsem si i stihla něco přečíst. Parádní zakončení dne.

Popravdě první týden na pracáku byl prostě super. Dřív, když jsem skončila na ÚP, tak jsem byla většinou v depresi, nadávala jsem si, jak jsem neschopná a že nic neseženu atd. Tentokrát se mi opravdu ulevilo a užívám si to na 100 %.
Chtěla bych vám všem, kteří jste třeba stejně jako o práci přišli, nebo už to v práci nezvládáte a jste na zhroucení, že to není ostuda skončit na nějakou chvilku na pracáku. Samozřejmě pokud práci nutně potřebujete kvůli finanční situaci, tak je to taky jiné, ale pokud něco našetřeno máte, tak tuhle terapii chvilkového odpočinku fakt doporučuju.

Já už se za chvilku opět chystám mezi knihy, takže přeju krásnou středu a příště si dáme tradiční Várku z Levných knih.

Váš Andreják

1 komentář:

  1. Také jsem byla zvyklá pracovat 40 hodin týdně, ale teď už s tím nadobro seknu. Manžel totiž vsadil na Eurojackpot a vyhráli jsme druhý tah na druhém místě. S manžílkem si rozdělíme 18 milionů a pojedeme někam do teplých krajin a najmeme si tam asi někoho na obhospodařování domku v Praze. To bude bájo.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...