středa 7. prosince 2016

❆ Christmas Book Wishlist 2016 ❆🎄

🎄
Už se to blíží! Už se to blíží! A já se musím přiznat, že jsem letos poprvé po hooodně dlouhé době nestihla napsat dopis Ježíškovi. Docela dost mě to štve, tak jsem si říkala, že si to aspoň trochu vynahradím takto virtuálně (a třeba nakonec ještě dojde i na tu papírovou formu).
Nikoho asi nepřekvapí, že mým největším přáním jsou zas a opět knihy. A nikoho asi taky nepřekvapí, že většina knih z mého dopisu Ježíškovi jsou opět ze žánru YA. No jo, jsem holt průhledná jak papír.


Vím, že minimálně jednu knihu z tohodle seznamu dostanu určitě 😍 a už se úplně vidím, jak ležim u krbu, vedle svítí stromeček, voní zapálený františek, piju horký čaj, jsem zabalená v dece a celý Vánoce si jenom čtu, čtu a čtu! I kdybych z tohoto wishlistu dostala jen tu jednu jedinou knížku, tak budu ráda, protože už teď vím, že mě dalších 26 knih čeká od mamky a ségry z mých oblíbených Levných knih. Letos to budou prostě vyloženě knižní Vánoce, takže vlastně můj splněný sen :D.

Malá ochutnávka z toho, co dostanu z LK :D

Pojďme se ale podívat, co mě vlastně ještě zaujalo:

Harry Potter a prokleté dítě - koupeno
Nemůžu začít jinak, než Harrym. Tohle je přesně ta knížka, o které vím, že ji dostanu, protože jsme ji s Kubu kupovali už na podzim v rámci OnaDnes slev. NEMŮŽU SE DOČKAT!

Zdroj: http://www.databazeknih.cz/images_books/30_/303983/big_harry-potter-a-proklete-dite-y3o-303983.jpg
Anotace: 
Harry Potter to nikdy neměl snadné a teď, jako přepracovaný zaměstnanec Ministerstva kouzel, manžel a otec tří školáků, to má ještě těžší. Potýká se s minulostí, která nechce zůstat tam, kam patří, a jeho nejmladší syn Albus se mezitím musí prát s tíhou rodinného dědictví, o které nikdy nestál. Minulost a současnost se čím dál hrozivěji prolínají a otec i syn zjišťují nepříjemnou pravdu: Temnota někdy vyvěrá z nečekaných míst.

Vidořád - koupeno
Letos jsem konečně přečetla první díl téhle série a to Kostičas, kterej se mi hooodně líbil, takže přát si Vidořád byla naprosto jasná volba.

Zdroj: http://www.databazeknih.cz/images_books/24_/247901/big_vidorad-LZd-247901.jpg
Anotace:
Udělali z nás zloděje. Je načase ukrást, co nám patří.
Paige Mahoneyové se podařilo utéct ze šeolského zajetí, ale tím její problémy teprve začínají: mnoho přeživších je nezvěstných a ona se stala nejhledanější osobou v Londýně.
Scion upřel na Bledého snílka své vševidoucí oko, vidopáni a vidopaní městských gangů jsou pozváni na vzácné setkání Sněmu nepřirozených. Jaxon Hall a jeho gang Sedm pečetí jsou připraveni získat pozornost, ale vztahy mezi jasnovidci kazí staré nevyřízené účty a za každým rohem číhají temná tajemství.
Pak se začnou ze stínů vynořovat Refájci. Ale kde je Strážce? Paige se musí z doupěte u Sedmi ciferníků dostat do spisovatelské čtvrti Grub Street a proniknout do tajných katakomb Camdenu dřív, než bude osud londýnského podsvětí zpečetěn.

Uvnitř mé hlavy - koupeno
Krásná obálka, skvělé téma a navíc přirovnání k Rainbow Rowell. Doufám, že tuhle knížku taky najdu pod stromečkem :)

Zdroj: http://www.databazeknih.cz/images_books/24_/249221/big_uvnitr-me-hlavy-DRl-249221.jpg
Anotace:
Alex je zvyklá žít ve vlastním světě. Zvládne i ten náš?
Alex je dost „divná“ – alespoň tak ji vnímá její okolí –; přitom má jen vlasy od přírody rudé jako kečup, trpí paranoiou, že ji pronásledují komunisté nebo že jí někdo otrávil jídlo. Je totiž – tak trochu – schizofrenička a plete si vlastní halucinace s realitou. Někdy jde obojí od sebe jen těžko rozlišit, a tak ji často doprovází její mladší sestra Charlie, která za ní stojí za každých okolností. Pro jistotu má Alex u sebe taky fotoaparát a v případě nouze si věci a lidi fotí, jestli nejsou náhodou jen jejím přeludem. Za přelud má nejdřív i Milese, nejdrsnějšího týpka ze školy, dost uzavřeného a taky dost „divného“! Nevymyslela si ho náhodou?
Debutový román o síle opravdového přátelství a lásky pro fanoušky knih Rainbow Rowellové.

Nedej se - koupeno
Moc se mi líbila Eleanor & Park, takže tuhle novinku od Rainbow Rowell si nechci nechat ujít. Navíc si tím rozšířím svoji sbírku z YOLI :)

Zdroj: http://www.databazeknih.cz/images_books/29_/297865/big_nedej-se-iF8-297865.png
Anotace:
Nedej se je příběh duchařský, milostný i detektivní. Je v něm přesně tolik líbání a povídání, kolik v knížkách Rainbow Rowellové čekáte – ale mnohem, mnohem víc nestvůr.
Staletá proroctví předpověděla příchod Největšího mága, který díky své obrovské moci zachrání kouzelnický svět před ničivým zlem.
Smůla je, že Simon Snow je nejhorší Vyvolený, jakého kdy kdo vyvolil. Svými kouzly většinou nadělá víc škody než užitku, a tak se radši ohání mečem a čarování nechává na své nejlepší kamarádce. Svět, který má zachránit, nad ním ohrnuje nos. A v boji s tajemným Zlořádem Pletichou se Simon za posledních sedm let taky moc nevyznamenal…
Teď ho čeká poslední rok na Watfordské škole magických umění – možná taky poslední rok jeho života – a on si ho nenechá zkazit ani tím, že mu jeho příšerný, zákeřný, nafoukaný upírský spolubydlící Baz nejspíš přebral holku.
Jenomže Baz udělal něco ještě záludnějšího. Beze stopy zmizel. A Simon nebude mít klid, dokud téhle záhadě nepřijde na kloub.

Fangirl - koupeno
A když už chci Nedej se, tak samozřejmě musím mít i Fangirl žejo :)

Zdroj: http://www.databazeknih.cz/images_books/22_/225809/big_fangirl-9v7-225809.jpg
Anotace:
Ačkoli jsou až na fyzickou podobu každá úplně jiná, Cath odjakživa sdílela se svým dvojčetem Wren všechno: oblečení, trápení s rodiči i vášeň pro knížky o mladém kouzelníkovi Simonu Snowovi. Jenomže teď obě nastupují na vysokou školu a Wren poprvé nechala Cath na holičkách – nechce s ní bydlet na koleji. Potíž je v tom, že Cath na rozdíl od sestry není právě společensky zdatná. Jejím přirozeným prostředím je internet, kde se nemusí nikomu dívat z očí do očí a kde tisíce fanoušků nadšeně čtou její povídky ze světa Simona Snowa. A to je svět na hony vzdálený bludišti školních budov, v němž číhají nástrahy v podobě všech možných fobií, děsivých spolubydlících s neodbytnými kamarády a profesorek tvůrčího psaní, které o fanfikcích nechtějí ani slyšet. Co ale Cath zbývá, než zachovat klid a nedat se?

Mluv - koupeno
Na Mluv slyším chválu kudy chodím. Hrozně se mi líbí česká obálka s nádhernou ilustrací od stejné autorky jako u Odpusť mi. Megan. Koukala jsem dokonce, že byl i kdysi podle týhle knihy natočenej film. Takže postup je jasný: pořídit si Mluv, přečíst si Mluv, pustit si Mluv :)

Zdroj: https://data.knizniklub.cz/book/003/758/0037581/large.jpg
Anotace:
Jsi si jistá, že tobě se to stát nemůže?!
Melinda Sordino nastupuje do prvního ročníku na Merryweatherskou střední s cejchem na čele. Potom co zavolala na závěrečný školní večírek policii, se s ní skoro nikdo ze spolužáků nebaví. Už jen cesta do školy představuje pro Melindu obrovské sebezapření, následují však o nic méně trýznivé hodiny a hodiny se spolužáky, kteří ji ostentativně přehlížejí. Melinda se uzavírá do sebe a čím dál více se izoluje od svého okolí. Málokdo by si všiml, že téměř nemluví, a už ani nikoho nezajímá, proč tehdy na policii zavolala...

Dreamologie - koupeno
Tahle novinka od YOLI mě opět nalákala svoji krásnou obálkou. Konečně bych si taky po dlouhé době přečetla něco optimistického. Holt se nedá nic dělat a budu si ji muset pořídit :D

Zdroj: https://data.knizniklub.cz/book/003/800/0038002/large.jpg
Anotace:
Kdo by nechtěl potkat kluka svých snů?
Alice potká kluka svých snů – doslova. S Maxem cestují po světě a prožívají spoustu krásných a dobrodružných chvil. Ale je v tom háček! O všem se Alici jen sní... Do té doby, než se s otcem přestěhuje do Bostonu a začne chodit na novou školu. A koho ve třídě nepotká? Maxe – kluka z masa a kostí! Není ale takový, jakého si ho Alice představovala. Má komplikovanou povahu a cestu k sobě nenacházejí snadno. Za vším vězí dávný experiment, který jim hranici mezi realitou a snovým světem nadlouho rozostřil. Komediální příběh s laskavě potrhlými hrdiny a spoustou sympatických postav, které čtenáře donutí smát se nahlas!

Illuminae 
Ač na témata z budoucnosti moc nejsem, tak tohle bych si ráda přečetla. Příběh je prej strhující a nebudu lhát, opět se mi moc líbí obálka.

Zdroj: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51vpagSvAYL._SY344_BO1,204,203,200_.jpg
Anotace:
Píše se rok 2575 a dvě znepřátelené korporace jsou ve válce kvůli planetě, která je stěží něčím víc než obřím kusem kamene pokrytým ledem. Obyvatele o útoku nikdo nevaroval, nikomu na nich nezáleží. Kady je nucená spojit se s bývalým přítelem Ezrou a pod nepřátelskou palbou se snaží dostat k evakuační lodi, která oba dostane do bezpečí. Jenže po celé planetě se šíří zmutovaná epidemie. Úniková flotila se snadno může stát pastí a jejich hrobem.

A co vy? Máte taky vybrané nějaké knížky pod stromeček?

Váš Andreják

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...