úterý 10. ledna 2017

7 důvodů, proč dát zimě šanci ⛄

Musím přiznat, že zima není zrovna moje oblíbené roční období stejně jako většiny z vás. Je to hlavně proto, že jsem z města a tady to prostě nikdy nedosáhne toho pravého kouzla jako na horách nebo vesnicích. Prosinec se ještě dá přežít, přece jenom je to měsíc plný očekávání a příprav na Vánoce. Leden a únor ale pro mě vždycky byly mrtvý měsíce. Člověk akorát jenom čekal, až začne konečně svítit suníčko a trochu se oteplí.

Letos jsem se ale rozhodla dát zimě šanci.


Je to asi hlavně proto, že mám čas na to si ji pořádně užít. Konečně se nebudím do tmy a představy, že se rychle musim oblíknout, vyrazit do tý neuvěřitelný kosy a tradá do práce. Jsem teďka pánem svého času a rozhodně toho nelituju. Momentálně je venku -17 °C, já jsem po úžasný procházce, na které chodím skoro denně, hřeju se u krbu a rozhodla jsem se sepsat vám pár důvodů, proč byste mohli i vy dát letos zimě šanci. Čekejte článek plný fotek!



1) Jsou Vánoce!

Lepší argument jsem vám přece ani nemohla dát! Pro mě je advent a následně vánoční svátky vrcholem celého roku, na které se v podstatě i skoro ten celý rok připravuju :D. Miluju ten pocit, když sháním a vymýšlím dárky, a už v obchodě si říkám, že tohle bude určitě pecka. Následně si přestavuju tu radost v obličeji obdarovaného a musím se potutelně usmívat. Takže pokud zimu nesnášíte, tak už jenom kvůli tomuhle ji prostě přece musíte milovat! :D

Tady jsem pod stromečkem našla čepici s mašlí jako má Minnie :D Radost byla veliká!

2) Brzy se stmívá

Pro mě jako milovníka svíček a různých světýlek je to ideální doba. Už ve čtyři odpoledne začínám zapalovat a klidně zalezu do postele s knížkou naprosto bez výčitek, protože je už tma že jo :D. Většina lidí už chce být s rozsvěcením prvních lamp z práce doma, takže když se náhodou zdržím ve městě do pozdního odpoledne, je všude tak příjemně mrtvo. V klidu si nakoupím a dojedu poloprázdným autobusem domů. PARÁDA!

 



3) Je čas na plno věcí, do kterých se vám v létě nechce 

Kolikrát je v zimě venku tak hnusně, že prostě musíte zůstat doma a tam uděláte takovejch věcí, že jenom koukáte. Léto i jaro člověk chce většinou trávit venku a ne se věnovat doma povinnostem. V zimě na to máte času dost. Já jsem třeba už zvládla vydrhnout rejžákem podlahu v kuchyni, vydrhnout všechny hrníčky od čaje, aby na nich nebyl takovej ten čajovej povlak a podobný věci, takže opravdu hodně důkladný úklid :D. Nemusí ale jít vždycky o povinnosti, můžete se třeba naložit se do vany, udělat si takovej soukromej kosmetickej den apod. Prostě něco, na co vám v létě nechce plýtvat čas :)





4) Sníh, lyžování, stavění sněhuláků, koulovačka

Bohužel nikdy jindy v roce si tohle v ČR neužijete, takže je potřeba si to užít pořádně, když už jednou za čas ten sníh napadne. Já třeba mám radost jako malá, když začne chumelit. Většinou se jdu hned projít, beru s sebou foťák a vyloženě si to užívám. Mám taky štěstí, že jsem lyžařka, takže třeba loni jsem si taky parádně zalyžovala (hahaha). Přečíst si o tom můžete tady. No a když se povede, že dokonce i zamrzne rybník? K nezaplacení!





5) Focení

Neuvěřitelně fotogenická část roku, když se to teda už povede a napadne sníh. Jak už jsem psala, u mě to vypadá následovně: Procházky, křupání sněhu pod nohama a mrznutí rukou během focení. Pecka prostě :D Je to úžasná terapie a vůbec nevadí, že nemáte super nejlepší foťák. I fotky z mobilu jsou fajn a hlavně ty vzpomínky! Počkejte, až si za půl roku vzpomenete a budete si je prohlížet (nebo třeba za 20 let až si nikdo už ani nevzpomene, jak ten sníh vlastně vypadal :D)






6) Příprava na léto

Na zimě se mi líbí, že když je člověk nabalenej, nejsou tolik vidět jeho tělesné nedostatky. Pokud ale patříte mezi ty, kteří si jako novoroční předsevzetí dali "ZHUBNOUT DO PLAVEK", tak není lepší doba na začátek než teď. Až v květnu vyrazíte v tričku a sukni, tak budou všichni valit bulvy.





7) Ideální doba na tetování, piercing, příp. chirurgické zákroky

Chcete tetování, piercing, chystáte se na chirurgický zákrok nebo chcete jen odstranit mateřská znaménka. Všechny tyhle procedury vyžadují klidový režim, žádné sluníčko, žádné koupání a podobně. Pokud se pro nějaký takový zákrok rozhodnete teď, tak budete mít ještě hafo času na zahojení, abyste si později léto mohli užít, jak chcete a ne se strachovat o stehy nebo infekci.




Tak co, nalákala jsem vás na zimu aspoň trochu? :)

Popravdě já se letos po několika letech vracím zpět do dětství a fakt si tu nádheru užívám. Obávám se, že o víkendu už bude po všem, takže mi ani nic jinýho nezbývá :) Užívejte si taky a příště už si dáme zase nějaký knižní článek!

Váš Andreják

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...