pondělí 5. června 2017

New In - květen 2017 - suvenýry z Vietnamu, slevy Ona Dnes - Kanzelsberger, DM, New Yorker, Arara.cz, Kosmas

Víte, jaký je můj názor na utrácení peněz za materiální věci. Víte, že je radši investuju do zážitků a poznávání. Občas holt ale narazíme na něco, bez čeho prostě NEMŮŽEME žít! :D A tak jsem si po hoooooodně dlouhé době udělala radost pár materiálníma věcma. Byla by asi škoda vám je neukázat i vzhledem k tomu, že jsem se do tohodle článku rozhodla zařadit suvenýry z Vietnamu.



Je to opět velkej miš maš aneb ode všeho trochu. Něco mi koupila mamka, něco bylo potřeba, něco jsem si koupila sama prostě pro radost. V plánu byly ještě nové plavky a boty, ale vzhledem ke svému momentálnímu zdravotnímu stavu jsem zjistila, že vlastně ani jedno pořádně nevyužiju. Takže místo toho zase šetřim a těšim se na nějakej další výlet :).



Tak jdeme na to.

SUVENÝRY
A začneme rovnou těma sunevýrama. Upřímně nesnáším lapače prachu a to opravdu hodně. Jsem to totiž já, kdo doma utírá prach, takže pokud je toho co nejmíň, tak jsem fakt vděčná :D. Snažím se proto kupovat aspoň trochu praktické sunenýry. Letos z Vietnamu jsme si proto přivezli třeba mobil, 3 batohy, kšiltovku nebo žabky :D. K tomu jsme i tak ale přidali něco typickýho, takže nám dělají radost hůlky v překrásné krabičce, magnetka, krásnej mrňavej nosorožík nebo náramky :). Trochu mě teďka mrzí, že jsme si třeba nepřivezli čaj, ale tak není všem dnům konec a třeba se tam ještě někdy podíváme.


Mám dva skoro stejné batohy, rozdíl je jen v objemu :D




OBLEČENÍ
Oblečení si kupuju asi tak přibližně jednou za rok a to ještě proto, že to většinou fakt potřebuju. V New Yorkeru jsem nakupovala asi tak před 10 lety naposled, pokud teda nepočítám podprsenku asi před 5 rokama :D. Samotnou by mě asi vůbec nenapadlo se tam jít podívat, ale mamka byla neodbytná, takže to dopadlo tak, že jsem si odnesla tílko a tričko. Bylo to ten den, co jsme šly na running sushi, takže z toho nakonec byl takovej holčičí den :D.

Černý s vlaštovkama je tričko, proužkatý tílko :)


KOSMETIKA
Sprcháče, gely na holení, šampony a tělová mléka... to je moje úchylka :D. Jakmile vyrazím do drogérky, tak neodcházím s prázdnou. Tentokrát jsem opět vyplenila DM, i když jsem minule slibovala, jak už půjdu do nějaké normální český drogerie.... Holt síla sprchových gelů z DM mě opět udolala, takže jsem si rovnou koupila 4 :D Tři z nich jsou limitky, ale nejvíc se těším na ten melounovej.

Momentálně se meju jamaicou a není to vůbec špatný :D


KNIHY
Občas je potřeba si udělat radost knížkama i odjinud než z Levných knih. Podařilo se mi využít akcí na různých e-shopech a nakonec z toho vyšly krásné 4 knihy :). Zajímavé je, že jsem si nekoupila ani jednu ze svých různých wishlistů. V tu chvíli jsem asi nutně potřebovala úplně jiné knihy :D




Kanzelsberger - jediné kamenné knihkupectví, kde jsem využila slevu z Ona Dnes na 20 % a koupila si Tíhu vesmíru. Všechny malé zázraky jsou totiž moje hodně oblíbená kniha, takže další počin z pera stejné autorky byla naprosto jasná volba. Teďka se trochu bojím ji začít číst, protože se nechci zklamat. Každopádně věřím tomu, že to bude dobrý, výborný, nejlepší! :)



Arara.cz - e-shop Arara měl akci na objednávky bez poštovného. Samozřejmě jsem toho využila a objednala si bestseller poslední doby a to knihu Hygge. Zrovna teď se do ní začítám a asi ji miluju :D. No vždyť jenom ten obal je tak úžasnej, že to snad ani nejde si ji neoblíbit :)



Kosmas - e-shop Kosmasu měl zas nějaké větší slevy a jelikož mám kamennou prodejnu po cestě k doktorovi, rozhodla jsem si nechat poslat objednávku právě tam. Z knih jsem si vybrala Miniaturistu s překrásnou obálkou a jednoho Murakamiho :D. Od něho jsem kdysi dávno četla Sputnik, má láska a jelikož se mi to celkem líbilo, tak si už delší dobu chci koupit i něco dalšího. Tak jsem se teda konečně dočkala! :D Obě knížky mě celkem vyšly na nějakých 180 Kč.




Než jsem se dobrala konci tohodle článku, tak jsem ještě popřemýšlela o těch botech a plavkách a možná to ještě přehodnotím :D. Jinak si myslím, že u dalšího New In se sejdeme nejdřív tak za dva měsíce a příště si dáme už klasickej článek o přečtených knihách.

Klidný začátek nového týdne vám přeju!

Váš Andreják

2 komentáře:

  1. Já mám vždycky dilema, co si dovést za suvenýry, aby se z nich právě nestaly ty lapače prachu nebo za chvíli neležely někde v krabici :( Mimochodem někdy je třeba si udělat radost! (to si říkám každý víkend haha)

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Diary of M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem tě napodobila a o víkendu si taky udělala další radost :D tentokrát jsem se rozhodla pro kosmetiku a jdu vyzkoušet českou značku Bione, tak jsem na to teda zvědavá :D

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...